Gaziantep’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı onbinlerce vatandaş ve kent protokolünün katılımıyla kutlandı
KUTLAMALAR ÇELENK SUNMA TÖRENİ İLE BAŞLADI
Gaziantep’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde çelenk sunma töreni düzenlendi.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Cumhuriyet’in 100. yıldönümü nedeniyle düzenlenen çelenk bırakma törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Hacı Halil Osma, kent protokolü, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Tuğgeneral Hacı Halil Osma meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreninin ardından 25 Aralık Panorama müzesinde düzenlenen sergilere katılan Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve beraberindeki protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte öğrencilerin sergilediği gösterileri izledi.
FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ
Gaziantep’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde fener alayı yürüyüşü düzenlendi.
Gaziantep’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları çerçevesinde yüzlerce vatandaş ve kent protokolünün katılımıyla fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi. Gaziantep Lisesi önünden başlayan yürüyüş, dev Türk bayrağı ile Atatürk posterleri ve müzikler eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar devam etti. Yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da Türk bayraklarıyla destek verdi.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda İstiklal Marşı’nın okunmasıyla yürüyüş sona ererken program zeybek gösterisi ve koro ile devam etti.
BAŞKAN ŞAHİN’İN PAYLAŞIMI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle kent genelinde düzenlenen kutlamalar tüm coşkusuyla devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşım dikkatleri çekti.
Büyükşehir belediyesince 100’üncü yılda şehrin dört bir yanı bayraklarla donatılırken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de sosyal medya hesabında Atatürk’ün Gaziantep ile ilgili sözünün yapay zeka ile oluşturulmuş bir videosunu paylaştı.
Yapay zeka ile oluşturulmuş videoda, "Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki onlar yalnız Antebi değil tüm Türkiye’yi kurtardılar" sözünü Atatürk’ün kendisinden duyan Gazişehirliler, yaşadıkları gururu ve duygusal anları yorumlarıyla paylaştı. Paylaşım beğeni topladı.
KIRSAL MAHALLELERDE DE AYNI COŞKU VE HEYECAN YAŞANDI
Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine bağlı kırsal Büyük Karacaören Mahallesi’nde Cumhuriyetin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı
Cumhuriyetin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine bağlı sınıra yakın bir köy olan kırsal Büyük Karacaören Mahallesi’nde de kutlandı. Büyük bir coşku ve heyecana sahne olan kutlamalar sırasında öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile mahalle sokaklarında kortej yaptı.
GEÇİT TÖRENİ YAPILDI
Gaziantep’in İstasyon Meydanı’nda düzenlenen törende protokol selamlamalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına ilişkin mesajı okunarak programa başlandı. Ardından Gaziantep Valisi Kemal Çeber Cumhuriyet’in 100. yılına dair konuşma gerçekleştirmesiyle birlikte öğrenciler tarafından şiirler okunarak, geçit töreni yapıldı ve spor yarışmalarında derece alan öğrencilere hediyeler verildi.
Öğrencilere jandarma ekipleri araçlarıyla, mahalle halkı ise traktörleriyle ile marşlar çalarak eşlik etti.
Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.