Putin Türkiye'de kurulacak gaz merkezi açıklaması...

Türkiye'de kurulması planlanan doğalgaz merkeziyle ilgili konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bu projeye Türk dostlarımız, biz ve Avrupa'da Rus kaynaklarını almak isteyen herkes ilgi gösteriyor." dedi.

Rusya ve  Türkiye arasındaki önemli enerji projelerinden biri de, Türkiye'de kurulması planlanan doğalgaz merkezi..

Rus-Türk iş birliğinin amiral gemilerinden olacak olan proje ile birlikte ulusal, bölgesel, ve Pan-Avrupa enerji güvenliği sağlanmış olacak.

Konuyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yeni açıklamalar geldi.

Doğalgaz ticareti için elektronik platform oluşturulacak

Putin, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası'nın ana oturumunda konuştu.

Türkiye'de kurulması planlanan doğalgaz merkezine ilişkin konuşan Putin, projeye Azerbaycan'ın ilgi gösterdiğini söyledi.

Putin, doğalgaz merkezi için elektronik platformun oluşturulmasının planlandığını belirtti.

"Projeye Türk dostlarımız, biz ve Avrupa ilgi gösteriyor"

Çalışmalar ilerledikçe başka ülkelerin de projeye katılmasını beklediklerini kaydeden Putin, "Burada öncelikle Avrupa kıtasına yönelik doğalgaz ticareti için elektronik bir platform oluşturulmasından bahsediyoruz. Bu projeye Türk dostlarımız, biz ve Avrupa'da Rus kaynaklarını almak isteyen herkes ilgi gösteriyor." diye konuştu.

Putin, TürkAkım ve Mavi Akım üzerinden Türkiye'ye doğalgazın etkin şekilde sevkiyatına devam ettiklerini ve söz konusu altyapının da gelecekte genişletebileceğini ifade etti.

KAYNAK: AA

12 Eki 2023 - 08:40 - Gündem

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 88.338 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.