İFTAR SOFRALARI BOŞ KALDI

Vatandaşlar gıda fiyatlarındaki astronomik artışları nedeniyle, bu yıl  evde iftar yapmayı tercih etti.

Büyütmek için resme tıklayın

Artan hayat pahalılığı ve enflasyon,  Ramazan menülerine de yansıdı. Gaziantep’teki bir çok restoran ve lokantaların iftar saatinde boş olması dikkat çekerken, esnafta maliyetlerin yüksek olmasından şikayet etti.

Et fiyatları başta olmak üzere gıda fiyatlarındaki yüksek rakamlar, Ramazan menülerine yansıdı. Önceki yıllarda iftar saatlerinde  lokanta ve restoranlarda yer bulmak neredeyse imkansızken, bu ramazan lokanta ve restoranlar iftar saatinde boş kaldı.

Yüksek maliyetlere rağmen  iftar menü fiyatlarını  düşük  tutarak  müşteri çekmeye çalışan esnaf “Geçtiğimiz yıllardaki  müşteri bereketini bu yıl yaşayamadık. İftar menü fiyatlarını en asgari  düzeye çekmemize rağmen, maslarımız boş kaldı. Geçen yıllara göre  müşterimiz azaldı. Bugün etin kilosu 400 TL olmuş. Diğer gıda ürünleri yüzde 200 zamlanmış. Bu koşullarda en asgari fiyat belirlememize rağmen yine müşteri bulamıyoruz. Böyle giderse işyerlerimize mühür vurmak zorunda kalacağız. Lokanta ve restoranlar satış yapamıyor ve para kazanamıyor." dedi.

FİYATLAR PAHALI DEĞİL AMA  BİZİM ALIM GÜCÜMÜZ  DÜŞTÜ

Öte yandan bazı vatandaşlarda, iftar menü fiyatlarının yüksek olmasından yakınırken “Aslında fiyatlar pahalı değil ama, bizlerin alım gücü düştü.  Herkes birbirinden şikayetçi. Biz vatandaş olarak lokantalardaki menü fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ediyoruz. Lokantacılar gıda fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ediyor. Sonuçta bir zincirin halkası gibi uzayıp gidiyor. Bunun  temelinde ise enflasyon ve hayat pahalılığı yatıyor” diye konuştular. 

EVDE YEMEYİ TERCİH EDİYORUZ

Fiyatların yüksek olduğunu, bu yüzden de evde yemeyi tercih ettiklerini anlatan vatandaşlar “ 4 kişilik bir aile olarak sıradan bir iftar menüsüne gitsek en az bin lira dan  başlıyor.  Bunun yerine bu bin lira  ile evde yemek yapıp, 3 – 4 öğün yapmaya çalışıyoruz. Dışarıda yemek yemek, iftar açmak  bir çok insan için hayal oldu. “ diye konuştular.

07 Nis 2023 - 20:37 - Gündem

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 88.660 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.