Algı politikasından vazgeçin

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, açılışı yapılan 300 fabrikanın bir çoğunun yıllardır faaliyette olduğunu belirterek ’’Sarayın algılarıyla halkın kandırılmasından vazgeçilmelidir’’ diye konuştu.

Algı politikasından vazgeçin

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, açılışı yapılan 300 fabrikanın bir çoğunun yıllardır faaliyette olduğunu belirterek ’’Sarayın algılarıyla halkın kandırılmasından vazgeçilmelidir’’ diye konuştu.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 300 fabrikanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılışının gerçekleştirilmesi CHP’de tepkiyle karşılandı.

CHP il Başkanı Hayri Sucu yaptığı yazılı açıklamada halkın kandırıldığını belirterek, bu fabrikaların yıllardır üretim yaptığını söyledi Sucu yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: ‘’26.09.2020 tarihinde ilimizde Sn. Partili Cumhurbaşkanımız tarafından, 45 bin yeni istihdam, açıldığı iddia edilen 300 yeni fabrikanın aslında bir kısmının 1.2.3 organize bölgelerinden 4. ve 5. Organize sanayi bölgesine bir kısmının ise kapasite arttırarak taşıma yapıldığını, en iyi şekilde işsizlikle boğuşan, mutfağında yangını iliklerine kadar hisseden Gaziantep halkı bilmektedir. İktidar olduğumuzda en büyük hedeflerimizden biri olan, binlerce fabrika açılması, yüzbinlerce istihdam yaratılmasıyken, şehrimiz ve ülkemiz adına yapılacak her türlü yatırımdan elbette büyük mutluluk duyarız.

GERÇEK SORUNLARLA İLGİLENİN

Fakat her alanda tükenmişliği oynayan, ülkenin gerçek gündeminden kopuk, krizi algılarla yönetmeye çalışan saray rejimi derhal sanal gündemlerle çözümsüzlüğe değil, halkın gerçek sorunlarıyla ilgilenmelidir.

Şunu çok iyi biliyoruz ki, yeni açıldığı iddia edilen fabrikalarla ilgili bir çok sanayicimiz, fabrikalarının yıllar önce açıldığını, hali hazırda ki işyerlerinde çalışanlarını ücretsiz izne çıkarmak zorunda kaldıklarını, iş insanlarımızın döviz karşısında eriyen paramızın kur zararı ile her geçen gün daha da borçlandığı ortadayken, çözüme yönelik hiçbir önerisi olmayan Damat bey ve sarayın algılarla, sanal rakamlarla halkı kandırmaktan vazgeçip, Asıl gündemin Gaziantep sanayisinin halı sektörünün en büyük pazarından biri olan Suudi Arabistan’ın Türk mallarına ambargo uygulaması kararına ilişkin çözümleri olmalıdır. Aksi takdirde binlerce kişinin istihdam edildiği halı ve tekstil sektöründe çalışan insanların işlerinden olacağı kaçınılmazdır.’’

HABER MERKEZİ

#

27 Eyl 2020 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.