Vali Gül'den personel müjdesi

Gaziantep Valisi Davut Gül, aylık olarak gerçekleştirilen muhtarlar toplantısını Koronovirüs tedbirleri kapsamında video konferans yöntemi ile yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de bulunduğu toplantıda, Şahinbey ve Şehitkâmil Muhtarını dinleyen Vali Gül, çeşitli açıklamalarda bulunarak bu süreçte sokağa çıkamayan ve ihtiyacı olan vatandaşların taleplerini doğrudan almak için Şehitkâmil ve

Şahinbey Kaymakamlıkları bünyesinde 444’lü telefon hattının kurulduğunu belirtti.

Vatandaşların yoğun talepleri üzerine böyle bir sistem geliştirdiklerine işaret eden Gül, “Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerimizde bir günde toplam aldığımız çağrı 5 bin 600’ün üzerinde. Arayıp da ulaşamayanlar ise 20 bin 30 binlerde. Bunu aşmak için de Şehitkâmil Kaymakamlığına personel takviyesi yaptık. Şahinbey Kaymakamlığı’na da personel alacağız. 30 kişilik çağrı alan ekibimiz olacak. Vatandaş muhtara, belediyeye, bizlere gelmeden evinden arayacak. Bizler de hizmeti onların ayağına götüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 2 milyar 300 milyonluk bir sosyal yardımın daha yapılacağını aktaran Vali Gül, “Bu yardımlar ise yeşil kartlı olup priminin tamamının devletin ödediği kişiler yani G-0 dediğimiz kişiler. Bu da Gaziantep’te yaklaşık 100 bin aileye denk geliyor. Bu 100 bin aileye de bin TL’lik yardım yapılacak. Böylelikle sigortasız olanların mağduriyeti ortadan kalkmış olacak. Sigortalı olanlarla ilgili ise ya İŞ-KUR’un verdiği geçici ödenekten yararlananlar var, ya işsizlik maaşından yararlananlar var ya da işten çıkarılıp şu an para almayanlar var. Bunu da Büyükşehir Belediyesi ile beraber hayırseverlerden temin edilen gıda yardımları ile çözeceğiz. 444 hattına gelen taleplere göre bin TL yardımı alanların dışında kalanlara Vefa Sosyal Destek Grubumuz bu gıda paketlerini ulaştıracak. Sayı çok fazla. Gaziantep’te 300 bine yakın aileden bahsediyoruz. Bunun için biraz sabredeceğiz. 20 günlük 30 günlük süreç içerisinde şartları tutan ve talep eden herkes bu yardımdan faydalanmış olacak. Bin TL’lik paralar hak edenlere verilmiş olacak. Eksik kalanlar ise hem bizim hem belediyelerin imkânları ile tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

Maskeler ücretsiz verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın talimatları ile maskelerin parayla satışının yapılmayacağının altını çizen Gül, muhtarlarla, belediyelerle beraber her aileye ücretsiz maske temini yapılacağını söyledi.

Vefa Sosyal Destek Grubu

Vefa Sosyal Destek Grubu hakkında da açıklama yapan Gül, VSDG’nin 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olup evinde çıkamayanların talep doğrultusunda maaşlarını çekip kendilerine teslim eden, pazar, market, ilaç, vb. ihtiyaçlarını kendi parasıyla gidermelerine yardımcı olan bir ekip olduğunu belirterek ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının kamunun imkanlarıyla karşılandığını aktardı. Yaklaşık bir saat süren toplantıda muhtarlara hassasiyetleri noktasında da teşekkür eden Gül, bu süreçte kendilerinin de kesinlikle yüz yüze hiç kimseyle görüşmemeleri gerektiklerini

ifade ederek çok önemli bir sebep olmadığı takdirde evlerinden çıkmamaları noktasında kendilerinin vatandaşlara örnek teşkil edebileceklerini iletti.

#

07 Nis 2020 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.