İşkur’dan engellilere karşılıksız kredi desteği

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, engeli vatandaşların iş sahibi olabilmeleri için çeşitli projeler ürettiklerini belirterek, 50 işçiden fazla kişi çalıştıran işletmelerin Kanun gereği %3 oranında, Engelli istihdamı sağlanması gerektiğini söyledi. Ekin, kendi işini kuracak girişimci Engelliler için de 65.000 TL’ye kadar karşılıksız hibe desteklerinde devam ettiğini dile getirdi.

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, engeli vatandaşların iş sahibi olabilmeleri için çeşitli projeler ürettiklerini belirterek, 50 işçiden fazla kişi çalıştıran işletmelerin Kanun gereği %3 oranında, Engelli istihdamı sağlanması gerektiğini söyledi. Ekin, kendi işini kuracak girişimci Engelliler için de 65.000 TL’ye kadar karşılıksız hibe desteklerinde devam ettiğini dile getirdi.

Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, İŞKUR olarak engelli vatandaşların yanında olduklarını ve onları iş sahibi yapmaya çalıştıklarını söyledi.

ENGELLİ İŞ KOÇLUĞU SERVİSİ OLUŞTURULDU

Engelliler için iş koçluğu birimi oluşturulduğunu belirten Sıraç ‘’Bilindiği üzere her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde Engelliler Haftasına yönelik etkinlikler ve söyleşiler yapılmaktadır. Maalesef Covid-19 bu haftayı da olumsuz etkiledi. Ancak Gaziantep “İŞKUR” İl Müdürlüğü olarak Engelli kesimlere daha anlamlı ve farkındalık yaratan hizmet sunulması için İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde Engelli İş Koçluğu servisi oluşturulmuştur.’’ dedi

YÜZDE 40 ENGELLİ RAPORU GERKİYOR

Serviste görevlendirilen deneyimli İş ve Meslek Danışmanlarının engelli İş Koçluğu yaptıklarını anlatan Ekin ‘’, Meslek Edindirme Kurslarına ve istihdama dahil etmek için, İŞKUR’a başvuran %40 oranında engelli olduğuna ilişkin sağlık raporu ibraz edenlere Engellilik durumu dikkate alınarak yapabileceği işi dikkate alarak kişilerin durumlarına göre;Aktif İşgücü Programlarının İşbaşı Eğitim Programlarına, Meslek Edindirme Kurslarına veya 4857 sayılı İş Kanunun hükümleri gereğince Engelli kontenjan açığı bulunan iş yerlerine yönlendirerek istihdam edilmeleri sağlanmaktadır.Bilindiği üzere 50 işçiden fazla kişi çalıştıran işletmelerin Kanun gereği %3 oranında Engelli istihdamı sağlanması gerekir. Bu Kanun hükmüne rağmen Engelli işçi çalıştırmayan işletmeler, her bir boş kalan Engelli kontenjanı için aylık idari para cezası uygulanmasına yönelik kanunun amir hükümleri mevcuttur.Bu durumun tespiti son 3 yıla kadar sorgulanabilir ve idari para cezası bu şekilde işverene yansıtılabilir denilmektedir.’’ Dedi.

GİRİŞİMCİ ENGELLİLER İÇİN 65.000 TL’YE KADAR KARŞILIKSIZ HİBE

Ekin ‘’ Bütün bu durumları dikkate alarak İŞKUR İl Müdürlüğümüz Engellilerimizin İş ve meslek sahibi olmaları için İŞKUR Engelli Koçluğu servisine bizzat veya dijital ortamda başvuru yapmaları halinde İŞ KULÜBÜ VE Engelli Koçluğu hizmetlerinden faydalanacakları gibi, kendi ayakları üzerinde durabilmelerine destek olmak İŞKUR, Engelli ve İşveren arasında olması gereken lojistik iletişim sağlanmaktadır.Yine Engelli kesimlerin desteklenmesi kendi işlerinin patronu olabilmelerine imkan tanıyan İŞKUR Engelli Hibe Destekleri uygulamada olduğu bilinmelidir. Engelli Hibe Destekleri kendi işini kuracak girişimci Engelliler için 65.000 TL’ye kadar karşılıksız hibe destekleri verilmesi yönünde İŞKUR’un destekleri devam etmektedir.’’ Şeklinde konuştu

Engellilerimiz, 10-16 Mayıs tarihlerinde olduğu gibi yılın 365 gününde İŞKUR tarafından herhangi bir hizmet aksamasına mahal bırakmadan duyarlı bir bakışla ve hizmetle yerine getirilmektedir.

#

10 May 2021 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.