Krizin ilacı Gaziantep!

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ekonomik krizin ilacının üretim ve ihracat olduğunu belirterek, “Bunların hepsi Gaziantep’te var. Türkiye bu işin içinden çıkacaksa, Gaziantep modeliyle çıkacaktır” diye konuştu.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin katılımı ile gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğinde Gaziantep’in sanayici ve iş adamları ile İş Bankası yönetici ve çalışanları buluştu.

İŞ DÜNYASI, İŞ BANKASI’NIN YEMEĞİNDE BULUŞTU

Türkiye İş Bankası’nın Teymur Continental Hotel’de düzenlediği iftar yemeğine Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Gaziantep Bölge Müdürlüğü ve şube yöneticileriyle çalışanları ve müşterilerinin yanı sıra Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Teymur, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar, Kadooğlu Holding Onursal Başkanı Cemal Kadooğlu, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen, TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Mutaş Halı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ulutaş, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Volkan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Çeker, Uslu Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Uslu, Beşler Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çakmak, ile iş dünyasının tanıdık isimleri de katıldı.

GAZİANTEP İLMEK İLMEK DOKUYARAK BU İŞİ YAPIYOR

İftarda konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “Gaziantep’te bulunmaktan dolayı çok memnunum. Bu memleketin evladı olmaktan daima gururluyum. Çok büyük faydasını desteğini gördüm. Bu memlekette yetişmiş olmayı, hayata çok önemli bir başlangıç olarak görüyorum. Tarihi ile kültürü ile çok özel bir kent. Milli gelir bakımından nüfusu itibari ile 9. il. Türkiye’deki lokomotif vilayetlerimizden birisi. İhracatta 6. il. Verilere göre Ankara’yı da geçmiş. Gaziantep ince ince işleyerek, ilmek ilmek dokuyarak bu işi yapıyor.

TÜRKİYE’NİN RAKAMLARINI YUKARIYA ÇEKEN BİR KENT

Türkiye genelinde sanayi sektörünün toplam gelirlerini aldığı pay Türkiye ortalamasında yüzde 33 civarındayken Gaziantep’te yüzde 47’nin üzerinde. Gaziantep olumlu yönde Türkiye’nin rakamlarını yukarıya çeken bir kent. Bu kadar göç aldı, çok farklı dokular eklendi kente ama başka kentlerde gördüğümüz problemleri yaşamadı. Gaziantepliler yarattıkları iş ile ekmek ile bu zorlu süreçleri yönetebildiler. Tekstilde, gıdada kauçukta, plastikte sektörel anlamla karşılığını buluyor. Gaziantep moral veren bir şehir.

KRİZİN İLACI İHRACAT OLACAKTIR

Gaziantep’te bulunmak problemleri aşacağımıza dair bütün işaretleri size veriyor. Krizin ilacı ihracat, döviz kazandırıcı faaliyetler olacaktır. Üretim olacaktır. Bunların hepsi Gaziantep’te var. Türkiye bu işin içinden çıkacaksa Gaziantep modeli ile çıkacaktır. Üretecek ve dışarıya satacak. Döviz kurları olumsuz etkiler yapıyor olsa da bir taraftan da çalışan üreten, satabilen pazarını çeşitlendiren Gaziantep gibi imkanlar yaratıyor. Biz İş Bankası olarak bu kente olan taahhüdümüze daima sahip çıktık.

İTİBAR İÇİN

ÇALIŞAN BİR BANKAYIZ

Gaziantep’te 24 şube var, en fazla şubesi olan bir kamu bankası ile birlikte biz birinci durumdayız. Verdiğimiz krediler topladığımız mevduatın 3 katı civarında. Bu 8. 1 milyar kredinin de 7 milyar lirası ticaret ile ilgilidir. İşin içine sıkıntılar girdiği zaman sadece rakamlar değil bunları nasıl yönettiğiniz önemli. Daha fazla kar için değil daha fazla itibar için çalışan bir bankayız. Kar biriktirmek kolaydır hayatta ama itibar biriktirmek öyle değil.

İş Bankası olarak bizi ortaya çıkan sorunları çözmek konusunda her zaman öncü, yapıcı olduk. Son dönem ekonomi ile ilgili olarak uygulanan bir takım tedbirler yapılan işlemler açısından bakıldığında serbest piyasanın gereklerinin dışında olabilecek uygulamalar nedeni ile İş Bankası’nın gerek fiyatlamaları gerek uygulamaları sanki pahalı, sanki bu koşulların gerektirdiği kadar yapıcı değilmiş gibi gelebilir. Gerçekçi, samimi, sürdürebilirliği olan yaptığımızdır. Bunun dışındaki uygulamaların işlevsiz veya bir faydası olmayan işler değil kanaatinde değilim ama bunlar geçici tedbirler olabilir, daimi olamaz. Bizim için esas olan sürdürülebilirliktir. Musluğun sürekli akmasını sağlayabilmektir. Bunu sağladığımız ölçüde işimizi iyi yapmış oluruz.

İŞ BANKASI

NİYETLİ HATA YAPMAZ

25 bin kişinin çalıştığı, bin 300’ün üzerinde şubesi bulunan bir bankadan bahsediyoruz. Bütün iyi niyetimize, çabalarımıza rağmen her vakaya, her özneye aynı oranda ulaşamamış da olabiliriz. Hata yapmak herkese mahsustur, mümkündür. Daha önemlisi yaptığı hataları düzeltebilme yeteneğinizdir. İş Bankası niyetli hata yapmaz. Bu ülke için, bu ülkeye değer katan insanları için çalışmamız gerektiği bilincindeyiz. İş hayatından öğrendiğim bir şey varsa oda ‘sadece kendini yontmakla bir yere varılamayacağıdır’. Hep muhataplarını gözeteceksin, onun doğrusunu da gözeteceksin. Önce kendi vicdanında gözeteceksin. Geliştireceksin ki gelişesin. Büyüteceksin ki büyüyesin. Güveneceksin ki güvenilesin biz bu anlayışla çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

KEFALETİMİZİ, İMZAMIZI, KOYMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ

Bankaların kredi muslukları ile ilgili sıkıntılardan şikayet ederken biz muhataplarımıza ödemelerde esnek olmayan bir tutum benimsemeyeceğiz. Ya da bankaların faizleri fahiş, yüksek derken olmayacak vade farkları uygulamayacaksın. Bankalardan kötü günde destek beklerken kefaletimizi, imzamızı, koymaktan çekinmeyeceğiz. Bir kısım firmalar ‘biz prensip olarak vermiyoruz’ diyorlar. Ben de ‘dosyanın altına imamı atmamı istiyorsunuz ama siz imza atmıyorsunuz’ diyorum. Hangi taahhütle yapacağız? Onun için hep berber birbirimizin doğrusunu gözeterek, feragati bilerek hareket edeceğiz. Başka türlü bu zorluklar aşılamayacaktır. Bu kent üretimi ile ihracatıyla hepsinden önemli iş ahlakı ile bu zorlukları aşmada örnek oluşturmaya devam edecektir. Serbest piyasa berekettir. Ne kadar kontrol yaparsınız o kadar kısıtlamadır, o kadar darlıktır. Onun için serbest piyasanın dinamiklerinin kuralları içerisinde olacağız. Ülkemizin piyasalarına destek verecek şekilde çalışacağız. Yurt dışına kaynak çıkarmak belki de bereketsizliğin temeli budur. Sadece kendimizi değil memleketimizi bütün vatandaşlarımızı düşünerek çalışacağız. İş yapma ortamını iyileştirmek konusunda almamız gereken tedbirlerin tamamını almalıyız. Türkiye’nin aldığı çok olumlu ciddi mesafeler var. Dünya ülkelerinde 70. sırlardan 40. sıralara geldik ama yetmez. Daha iyi noktalara geleceğiz. İş Bankası olarak iş dünyasının yanında olacağız. Daima taşın altına elimizi koyacağız” dedi.

ÇETİN KARABIYIK

#

22 May 2019 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 72.997 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.