Seyidoğlu lezzetleri dünyayı sarıyor

İstanbul Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 8 bin metrekare alanda üretim yapan Seyidoğlu, yeni yatırımlarla üretim kapasitesini iki katına çıkaracak. Bu yıl faaliyete geçecek olan son teknoloji ürünü yeni tesiste robotlar aracılığıyla üretim yapılacak. Dünyanın dört bir tarafındaki 30 kadar ülkeye ihracat yapan Seyidoğlu, ürün yelpazesinde yer alan 350 civarındaki ürününü, “Faydalı Tatlı” sloganıyla sunuyor. Ürünlerinde früktoz ve glikoz kullanmayan Seyidoğlu, gıda sektöründe güven duyulan markaların başında geliyor.

Kendi pazarındaki lider markalardan olan Seyidoğlu, yurt dışında da aranan bir marka haline geldi. Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, Seyidoğlu’nun kuruluşundan bugüne kadar sürede geçirdiği aşamaları ve gelecekle ilgili yatırımları anlattı.

Seyidoğlu Gıda’yı dünden bugüne

anlatır mısınız?

Seyidoğlu Helva Reçel Grubu, 1993 yılında kuruldu. İlk başlarda kayınpederi Rahmetli Habeş Seyidoğlu ile birlikte çalışırken 1990’lı yıllarda kendi yolumu ayırarak helva reçel grubunu kurdum. Daha sonra Hadımköydeki fabrikamıza taşınarak Osmanlı lezzetleri olan helva reçel tahin pekmez lokum gibi gıdaları üretmeye başladık. Ürünlerimizi halka daha iyi tanıtmak ve markamızın ürünlerine daha ulaşılbilir hale getirmek için perakende satış noktalarının dışında konsept mağazalar açamaya başladık.

Üretim kapasitenizi ve

ürün gruplarınızı anlatır mısınız?

Seyidoğlu helva reçel grubu olarak günde ortalama 300 ton üretim kapasitesine sahibiz. Ağırlıklı olarak helva, reçel, tahin, fındık kreması, pekmez ve baklava üretimi yapmaktayız. Seyidoğlu kendi sektöründe hep ilkleri yapan ve sektöre de yön veren bir firmadır. Pek çok ürün ve yeniliği ilk defa biz pazara sunmakta ve sektörün de gelişimine katkıda bulunmaktayız.

Seyidoğlu’nun sektördeki pazar payı ve satış ağı ile ilgili bilgi verir misiniz?

Pazar payı anlamında Seyidoğlu şu anda sektörünün en büyük iki firmasından biridir. İstanbul pazarının ise lideri konumundadır. Şu anda ürünlerimiz Türkiye’nin tamamında satılmakta ve dünyanın 30’dan fazla ülkesine ihraç edilmektedir. Seyidoğlu ürünleri Wall Mart, Carrefour gibi dünya devi market zincirlerinde satılan ender Türk markalarından birisidir. İngiltere’de Sultanbacı markamız pazarda önemli bir oyuncudur. Sadece Londra pazarında haftalık 50 ton reçel satışı yapıyoruz. Özellikle Kuru incir, vişne, böğürtlen ve ahududu reçellerimiz, helvada ise fıstıklı ve kakaolu helvalarımız çok beğeniliyor. Avrupa pazarında Asda, Tesco, Morrisons gibi market zincirleri başta olmak üzere 1500’den fazla noktada ürünlerimiz satılmaktadır. Çin pazarında Carrefour’larda ürünlerimiz satılmaktadır. Seyidoğlu olarak girdiğimiz her pazarda liderliği ve öncü rol oynamayı hedeflemekteyiz.

Bugün Seyidoğlu helva ve reçellerinin

yanı sıra Sultanbacı olarak baklava türü

tatlılarının yanında başka hangi markalar

ve ürünlerle hizmet veriyorsunuz?

Seyidoğlu Gıda markamızla helva reçel tahin pekmez gibi geleneksel lezzetleri üretiyoruz. Sultanbacı markası ise bizim daha çok Premium konseptte ürünlerimizi, sütlü ve şerbetli tatlıları ürettiğimiz markamız. Sultanbacı ile 2 yıldır baklava üretimi de yapıyoruz. Baklavalarımızı sadece Sultanbacı markasıyla üretip satmaktayız. Seysu markamızla da yerel ve global pazarlarda yer almaktayız.

İhracat durumunuz nedir?

Seyidoğlu global pazarlarda çok aktif bir oyuncu. 30 ülkeye ortalama 10 milyon TL ihracatımız var. İngiltere’den Amerika’ya, Rusya’dan Katar’a kadar çok geniş bir coğrafyaya ihracat yapıyoruz. Hedef ülkelerimiz bakımından Ortadoğu, Kuzey Afrika, ABD, Rusya ve AB pazarları önceliğimiz.

Seyidoğlu dışında da markalarınız

olduğunu biliyoruz?

Marmara bölgesinde yer alan mağazalarımız ise Sultanbacı markasıyla faaliyet gösteriyor. Seyidoğlu Gıda mağazalarını tamamı kendi şubelerimiz olup tüm mağazalarımızda Sultanbacı Logosu yer almaktadır. Grubumuz bünyesinde farklı markalarla 350’den fazla ürün çeşidimiz var. Her ne kadar yeme içme alanında geniş bir yelpazede üretim yapsak da ağırlıklı olarak tatlı gıdalar üretiyoruz. Yıllık ortalama 50 bin ton üretim yapmaktayız. 120 milyon TL ciro ve 8 bin metrekare üretim alanına sahibiz. Pek çok alanda Pazar liderliğine sahibiz. Yatırım ve büyüme rakamları bakımından sektörde öncüyüz. 500 çalışanımız var

2018; in="" l="" lu="" strong="">2018;>

Hedefinize ulaştınız mı?

2018 Seyidoğlu için yatırım ve büyüme yılı oldu. Ekonomide yaşanan durgunluğa rağmen biz yatırım ve inovasyona öncelik tanıdık. İstanbul Hadımköy Organize Sanayi Bölgesinde 10 milyon TL yatırımla yeni üretim tesisimizin inşaatına başladık. Hali hazırda 8 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Seyidoğlu Gıda, yeni yatırımıyla iki kat büyüyerek 16 bin metre kare üretim alanına ulaşacak. Bu tesiste üretilecek yeni ürünlerle hem yurt içinde hem de global pazarlarda daha güçlü rekabet etmek istiyoruz. 2019 yılı içinde yeni tesiste üretime başlamayı hedefliyoruz. Yeni nesil dolum ve paketleme robotları siparişi verdik. Özellikle Piknik olarak adlandırılan 20 gramlık ürünler, endüstriyel gıda ve inovatif ürünlerimiz için bu yatırıma ihtiyaç duyuyorduk. Yeni tesisimizde son teknolojiye sahip robotlarla pekmez, pasta ve yeni tatlı çeşitlerimizin üretimini yapacağız.

HELVALARIMIZDA GLUKOZ VE FRUKTOZ KULLANMIYORUZ

Seyidoğlu Gıda Türkiye’nin en köklü ve kaliteli firmalarından birisidir. Tüketici bizim markamıza duyduğu güven nedeniyle ürünlerimizi gönül rahatlığıyla satın alıyor. Biz üretimimizde dünya standartlarını yakalamış bir firmayız. 2017 ve 2018 yılında ilk defa “Faydalı Tatlı” sloganıyla fruktoz ve glikoz şurubu içermeyen helvalar ürettiğimizi anlatmak için çok ciddi reklam kampanyaları yaptık. Kamuoyuna ürünlerimizin ne kadar sağlıklı olduğunu ve sektördeki farkımızı kampanyalarla duyurduk. Bizim ürünlerimizin tamamı sağlıklı ve kaliteli malzemelerle üretiliyor. Ürünlerimize o kadar güveniyoruz ki “Faydalı Tatlı” diye bir sloganla kampanya yaptık.

Her gıdada olduğu gibi tatlılarda da aşırı tüketim zararlıdır. Fakat içeriği belli olan sağlıklı üretim standardına sahip firmaların ürettiği tatlılardan korkmamak gerek. Maalesef tatlı sektöründe de merdiven altı üretim çok büyük sorun. Şekerin, fıstığın fiyatından ucuz tatlı satanlar var. Tüketici bilinçlendikçe ve denetimler sıklaştıkça sağlıksız üretim yapan tatlı firmaları kendine yaşama alanı bulamayacak.

TAHİN VE PEKMEZE

BÜYÜK İLGİ VAR

Son yıllarda özellikle medyanın da desteğiyle tahin ve pekmez ürünlerine yeniden yoğun bir ilgi yaşanıyor. Satışlar neredeyse ikiye katlanmış durumda. Sağlıklı yaşam trendi ve uzmanların doğal beslenme yönündeki tavsiyeleri tahine ilgiyi her geçen gün daha da artırıyor. İçerdiği besin değerleri ve sağlıklı yağlar bakımından tahin yıldızı daha da parlayacak bir ürün olacak. Sektörümüzde yer alan firmalar da bu talebe göre ürün çeşitliliğini artırdılar. Bal, pekmez gibi farklı gıdalar da tahinle karıştırılarak veya baklavaya katkı malzemesi olarak kullanmak yoluyla yeni nesile bu sağlıklı gıdalar sevdirilmeye çalışılıyor.

MEHMET İSKENDER KARACA

#

22 May 2019 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 72.997 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.