ÖTV fırsatını kaçırmayın

Beyaz eşyalardaki ÖTV indiriminin 31 Mart’ta sona ereceğini dile getiren Altınoğlu Grup Bir Dünya AVM Mağazaları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İslam Özaltın, “31 Mart’ta sona erecek ÖTV indirimi fırsatlarından tüketicilerimizin mutlaka faydalanması gerekiyor. Bu ve diğer fırsatlardan da yararlanmak isteyen tüketicilerimizi şubelerimize davet ediyoruz” dedi.

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Maliye Bakanlığı tarafından 31 Ekim 2018 tarihinde açıklanan ve 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerli olacağı belirtilen ÖTV ve KDV indirimleri, 3 ay daha eklenerek 31 Mart 2019’a kadar uzatılmıştı. Ekonomik durgunluğa geçici bir önlem olsa da ÖTV desteği sektöre olumlu katkı sağlarken, özellikle yeni bir ev kuran ya da bir düğün hazırlığında olan insanların en çok talep ettiği beyaz eşya noktasında ÖTV indirimi 31 Mart’ta sona erecek. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Altınoğlu Grup Bir Dünya AVM Mağazaları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İslam Özaltın, beyaz eşya almak isteyen tüketicileri ellerini çabuk tutmaları noktasında uyardı.

ESKİ ÜRÜNLERİ DEĞİŞTİRMENİN TAM ZAMANI

ÖTV desteğinin sektöre olumlu katkı sağladığını, vatandaşların da bu destekten önemli derecede faydalandığını dile getiren Özaltın, “Ocak ve şubat aylarında iş anlamında her sene normal seviyenin altında oluyor. ÖTV haberlerinin olması ile birlikte tekrar mart ayında vatandaşlar mağazalarımızı ziyaret etmeye başladılar çünkü buradaki şu anda yapılan indirimler ÖTV’nin haricinde farklı kampanyalar da var. Beyaz eşyada veya küçük ev aletlerinde, mobilyalarda ortalama yüzde 7 civarında zaten özel tüketim vergisi avantajları var. Bazı firmalarımız da buna ek olarak yüzde 15 gibi bir KDV desteği yaptı. Bizler de Bir Dünya Alışveriş Merkezleri ve Altınoğlu Grup mağazalarında bunlara ek olarak eski desteği yaptık. Bunlar üst üste ÖTV artı KDV desteği ve eski desteği ile birlikte ürünlerimiz şu anda geçen seneki döviz kurları yalpalanmadan önceki seviyelerine tekrar geri dönmüş oldu. Mağazalarımıza giren çıkan kişi sayısı özellikle bu indirimlerin biteceğine dair haberlerin çıkmasıyla birlikte daha fazlalaştı. 31 marttan sonra fiyatlarımızda yüzde 10 ile yüzde 20 arasında farklılık gösterecek artış öngörülüyor. Evdeki eski ürünleri değiştirmenin tam zamanı diyebiliriz” dedi.

MUTLAKA İNDİRİMDEN FAYDALANIN

Vatandaşlara 31 Mart’ta sona erecek olan ÖTV indiriminden mutlaka faydalanması gerektiğinin altını çizen Özaltın, “Asgari ücrete yüzde 26.7’lik bir zam geldi. Bu zammı insanlar şubat ayının başlarında aldılar o yüzden aralık ve ocak aylarının belli bir döneminden sonrası durgun geçti. Şu anda baktığınız zaman o günlere göre çok daha iyi konumdayız. Biz kampanyalarımızda Bir Dünya Alışveriş Merkezleri’nde yaklaşık 40 bin çeşit üründe indirim ve taksit sistemine gittik. Altınoğlu Vestel mağazalarında Vestel’de üçlü çeyiz kampanyaları yaptık. Bu çeyiz kampanyalarından faydalanan tüketicilerimize 600 TL’lik düğün hediyesi verdik. Altınoğlu Grup’un Samsung mağazaları çerçevesinde de eski destekli ürünleri çalıştık. Tüketicimiz eski buzdolabını veya eski çamaşır makinesini getirdiği zaman bin TL’ye varan indirimlerle ürün alıyor. Biz şu anda bu kampanyalardan birlikte mevcut geçtiğimiz dönemdeki fiyat zamlarının haricinde tüketicilerimizi ekonomik fiyat ve fırsatlarla buluşturuyoruz” dedi.

ÇETİN KARABIYIK

#

18 Mar 2019 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 72.997 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.