Gaziantep'ten Van'a karne hediyesi

Daha önce bir çok kez Afrin'deki Türk askerleriyle, Doğu'daki köy okullarına yardım götüren ve #1olmakiçin hashtagiyle sosyal medyada büyük ilgi gören Gaziantep Üniversitesi öğrencileri bu kez Van'daki 4 köy okulunda toplam 230 öğrenciye yardım malzemesi ve karne hediyesi götürdü.

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zaim Başaslan ve öğrencilerinin yaptığı organizasyonla Van'daki 4 köy okulunda toplam 230 öğrenci unutulmaz anlar yaşadı. Tamamen öğrenciler tarafından oluşturulan kumbaralarla ve sadece 1 TL toplanarak 15 bin kişinin katılımıyla çığ gibi büyüyen yardım hareketi sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ PALYAÇO OLDULAR

Minik öğrencilere kışlık giyecek, bot, kırtasiye malzemeleri, oyuncak, oyun ve eğitim setleri, spor ekipmanlarının yanı sıra pizza ikram eden üniversite öğrencileri, pamuk prenses ve palyaço kıyafeti giyerek müzik ve oyun organizasyonlarıyla küçük kardeşlerine unutulmaz bir karne günü yaşattılar.

SADECE BİR YARDIM HAREKETİ DEĞİL

Projenin ardından açıklamasında yaptıkları şeyin sadece bir yardım hareketi olmadığını ifade eden Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zaim Başaslan, "Mevcut ve mezun gönüllü öğrencilerimin katılımıyla onlarca üniversite öğrencisinin yaklaşık 2 ay boyunca 1 TL toplayarak biriktirdikleri yardımları bir araya getirdik. Ancak binlerce insanın duası sayesinde toplanan tutardan çok çok daha yüksek maddi değerde yardım malzemesi temin ettik. Matematikle açıklanamayacak mucizevi bir bereketten bahsedebiliriz. Çünkü buradaki şahsi amacım, sadece doğudaki çocuklara yardım etmek, öğrencilerime de yardımseverliği aşılamak değil, ülkemizin doğusuyla batısıyla, bütün kültürleriyle bir ve beraber olduğunu, vatan sevgisinin, millet sevgisinin ırkla ilgisinin olmadığını öğrencilerime yerinde göstermekti. Bu konuda merhum şehit Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan'ın açtığı yolda ilerlemeye çalıştığımızı ifade etmeliyim. Birlikte gittiğimiz öğrencilerim birer üniversite öğrencisinden çok daha ağır sorumluluk alarak bu projenin altından kalktılar. Çünkü bu proje daha önce yaptıklarımız gibi hiç bir siyasi parti, dernek, vakıf, kurum ya da kuruluştan 1 TL dahi destek almadan üniversitemizin ‘Toplumsal Duyarlılık’ dersi kapsamında resmi kimlik kazandırdığımız bir organizasyondu" dedi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAKİ BÜTÜN ŞEHİRLERE TEK TEK GİDECEĞİZ

Türk Milleti’nin bayrağıyla ve vatan bütünlüğüyle sorunu olmayan hiç kimsenin ötekileştirilerek kardeş kavgasının alevlendirilmesinin, düşünen genç yeni nesil sayesinde imkansız olması için farkındalık yaratmak istediklerinin altını çizen Başaslan, "Öğrencilerimin her biri uyuyan birer yanardağ gibi, hepsinin yüreği; ülkesi için, geleceği için, milleti için, insanlık için, iyi bir şeyler yapmak için küçük bir kıvılcım bekliyor. Ben nacizane sadece o kıvılcım olmaya çalışıyorum, ömrüm yettiği sürece de bunun için uğraşacağım. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'nun bütün şehirlerine yıllar içinde tek tek giderek, çocuklar ve gençler arasında hayal ettiğim kardeşlik ve milli birlik bağına köprü kurmak istiyorum" şeklinde konuştu.

MEHMET İSKENDER KARACA

#

21 Oca 2019 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.