Resim yaparak stres atıyorlar

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Resim Kursu’na katılan kadınlar, resim yaparak üzerlerindeki stresi attıklarını söylediler. Öğrendikleri bilgiler doğrultusunda sanat eserleri yapan kadınlar, resim kursunun mutlu olmalarına büyük katkı sunduğunu kaydettiler.

Şehitkamil Belediyesi, hayata geçirdiği proje ve hizmetlerle kadınların yüzünü güldürmeyi sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hanımlar Lokali’nde resim kursuna katılan kadınlar, resim yaparak üzerlerindeki negatif enerjiden ve stresten kurtulduklarını ifade ettiler. Öğretmenlerinden öğrendikleri bilgiler doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren kadınlar, yaptıkları eserlerin kendileri ve sevdikleri için mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdiler. Resim yapmanın kendilerine çok iyi geldiğini belirten kadınlar, boş vakitlerini Hanımlar Lokalinde resim yaparak değerlendirdiklerini söylediler.

"Günün stres ve sıkıntısını burada resim yaparak atıyorlar"

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Resim Eğitmeni Ferah Güneş, kursiyerlerin ürettikleriyle mutlu olduklarını belirterek, “Resim kursumuza ev hanımları, emekli ve çalışan arkadaşlarımız katılım gösteriyor. 30 kursiyerimiz haftanın 4 günü resim eğitimi alıyor. Burada kursiyerlerimize yağlı boya resim tekniği, kabartma resim tekniği, soyut, somut ve değişik materyallerle birçok eğitimler veriyoruz. Kursumuza gelen arkadaşlarımızın burada yeteneklerini gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda kursiyerlerimiz, günün stres ve sıkıntısını da burada resim yaparak atıyorlar. Kurs süresince arkadaşlarımızla çok mutlu zamanlar geçiriyoruz. Kursiyerlerimiz gün sonunda buradan mutlu olarak ayrılıyor. Bunun yanı sıra kursiyerlerimiz, yaptıkları eserleri hem satarak aile ekonomisine de katkıda bulunabiliyorlar hem de yakın dostlarına hediye de edebiliyorlar. Buradan tüm ev hanımlarımızı kursumuza davet ediyorum” dedi.

"Resim yapmak bana terapi gibi geliyor"

Boş vakitlerinde Hanımlar Lokali’ne giderek resim yaptığını anlatan kursiyer Nimet Kuyucu, “Yaklaşık iki aydır resim kursuna geliyorum ve kursa severek geliyorum. Her zaman resim yapmak istemiştim. Bu benim için bir fırsat oldu. İyi ki kursa katılmışım, burayı çok seviyorum. Resim yapmak bana terapi gibi geliyor. Çok memnunum. Arkadaşlarımız ile çok güzel zaman geçiriyoruz. Resim yapmak gerçekten çok güzel bir duyguymuş. Herkese de tavsiye ederim. Bize bu fırsatları verdiği için Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#

17 Ara 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.