''Başarı ekibimin, sorumluluk benimdir''

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kentsel dönüşümden adaylık sürecine kadar merak edilenleri, hakkındaki eleştirileri ve projeleri ile il...

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kentsel dönüşümden adaylık sürecine kadar merak edilenleri, hakkındaki eleştirileri ve projeleri ile ilgili soruları yanıtladı. GRT TV, Zeugma FM ve GRT Radyo ortak canlı yayınında Meral Ay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel’ programının konuğu olan Fadıloğlu, “Bir başarı varsa ekibimindir. Eğer yanlış bir şey varsa sorumlusu benim” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu GRT TV, Zeugma FM ve GRT Radyo ortak canlı yayınında Meral Ay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel’ programının konuğu oldu. Şehitkamil ilçesine yapmış olduğu hizmetleri anlatırken başarının bir ekip işi olduğunu ve ekibine güvendiğini söyleyen Başkan Fadıloğlu, “Eğer Şehitkamil Belediyesi’nde bir başarı varsa bu ekibin başarısıdır. Eğer yanlış bir şey varsa onun sorumlusu benim. Hiçbir arkadaşımın sorumluğu yoktur. Hiç bir çalışma arkadaşıma meydanda bırakmam. Ekibime inanır ve güvenirim ama kontrolü de elden bırakmam” dedi.

YÜZME HAVUZU TÜRKİYE’NİN ÖRNEK PROJESİ OLDU

Meral Ay’ın sorularını yanıtlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Göreve geldiğimizde ana fikrimiz şuydu; yöneticiler olarak sorumluluklarımız var. Bizim asli amacımız Gaziantep’i bir bütün olarak bunun içerisinde Şehitkamil’i yaşanabilir şehirler arasında üstün sıraya çıkarabilmek. Bunun uluslararası kriterleri var. Bunları adım adım belli bir noktaya getirmezseniz burası yaşanabilir şehirlerarasından çıkar. Bu memlekette aktivite yapacak bir salon, yüzme havuzu diye bir yer yoktu. Şimdi yaptığımız yüzme havuzu Türkiye’nin örnek projesi oldu” dedi.

MÖP’E BAŞLADIĞIMIZDA ELEŞTİRENLER ÇOK FAZLA OLDU

MÖP projesi ile ilgili projenin başında eleştiriler aldıklarını ifade eden Fadıloğlu , “MÖP projemizin yedinci yılındayız. İnsanların alışkanlıkları değiştirmek bir anda bıçakla kesmek gibi olmuyor. MÖP’e başladığımızda eleştirenler çok fazla oldu. ‘Dönüşüm muhteşem olacak’ diye bir sloganla çıktık. Çok güzel de bir lansman yaptık. MÖP’ün kelime açılımı ile ilgili hiçbir anlamı yok. Dilimize pelesenk haline getirdiğimiz çöp MÖP diye söylemimiz var. Bizde çöpü gerçek anlamda MÖP’ü ise geri dönüşüm olarak kabul ettik. Çocuklar için ise çöp çatan yerine MÖP çatan olarak bir çizgi kahramanı alarak eğitime gittik. Bu işi zaten çok kısa vadece çözmek mümkün değil. Bugün gelinen noktada artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın marketlerde taşıma poşetlerinin kullanıp kullanılmaması meselesi şu anda mecliste görüşülüyor” ifadesini kullandı.

İSTENİLEN NOKTADA DEĞİLİZ

MÖP projesinde istenilen seviyede olmadıklarını kaydeden Fadıloğlu, “İlk başladığımız yıldan bu yana baya yol aldık. İstenilen noktada değiliz. Olma ihtimalide şu anda yok. Çünkü bu şehrin hala yüzde 65’i çarpık yapılaşmanın içerisinde. Bunu gerçek manada tamamlamak adına planlı yapılanma lazım. Bizim hala mahallerimizin yüzde 65’inde çöp konteyneri koyacak yerimiz yok. Yeni imar yönetmenliğine koyduğumuz uygulama ile her apartman, kendi yeraltı kontenynerlarını barındıracak. Sadece MÖP’ü değil, MÖP’ün peşine elektrik MÖP’ü getirdik. Mobilyaları, eski yatakları, hurdaları tamamını alıp bertaraf etmeye çalışıyoruz” dedi.

VATANDAŞIMIN SİTEMİNİ, “SİTEM SEVGİDEN DOĞAR DİYE” GÖRÜYORUM

Vatandaşların “Başkan Rıdvan Fadıloğlu halkın içinde değil” sitemlerine de cevap veren Başkan Fadıloğlu, “Mümkün oluğunca vatandaşlarla iç içe olmaya gayret ediyoruz. Normal şartlarda 24 Haziran seçimlerinden sonra gitmediğim mahalle, kahvehane kalmadı. Keza imar barışını anlatmak için gitmediğim kahvehane de kalmadı. Haftada iki gün kimsesiz yaşlılara, yetim ailelerinin evlerine elimden geldiği kadar gitmeye gayret gösteriyorum. Vatandaşımın sitemini, “Sitem sevgiden doğar diye” görüyorum. Ancak sizlerde kabul edersiniz ki sırf Şehitkamil büyükşehir nüfusundan fazla. 800 bin nüfusunun olduğu bir yer. Biz vatandaşlarımızla bir arada olmaya çalışıyoruz. Onlarla bir arada olmaktan da mutluyuz. Çünkü her bir vatandaşımız fahri bir müfettiş. Affetsinler yoğun temposu olan bir şehirde her bir kardeşimize ulaşma imkanımız maalesef olmuyor.”

EN İYİSİNİ YAPMAYA GAYRET GÖSTERDİK

Şehitkamil Belediyesi proje üretmiyor eleştirilerine de cevap veren Fadıloğlu, “Bizim üzerinde durduğumuz en önemli konu nicelik mi nitelik mi? Yani sayısal çokluk mu kalite mi? Bir projeyi yapmış olmak bir şeyi ifade etmiyor. Bunu sürdürebilir kılmak bizim için çok önemli. Sırf açılışını yapmak adına yaparım ve çok popüler şekilde ulusal basına taşırım ama ondan sonra sürdüremezsem bunu bir faydası yoktur. Çünkü kullandığım kaynak bu milletin kaynağı. Şehirde görülen eksikliklere göre proje ürettik. En iyisini yapmaya gayret gösterdik. Biz yüzme havuzunu hayata geçirdikten sonra bu memlekette Gaziantep’ten dünya şampiyonu çıktı. Bu seneki Avrupa Şampiyonası’nda 3 tane altın, 3 tane gümüş madalya getirdiler. Yapmış olduğumuz projelerde belirli grupların faydalanmasını değil; yaşlısının, gencinin, zengininin, fakirinin, her sekmekten insanın faydalanacağı yerler yapmak. Örneğin ŞKM’de zengin fakir ayrımı yok. Sadece futbolda 400’ün üzerinde eğitim alan çocuk var. Sürekli satranç merkezinde çocuklar yıl boyu eğitim alıyor. Yılda en az 7- 8 tane turnuva yapılıyor. Düşünen gençlere ihtiyacımız var. Basma kalıp, cep telefonu ile oynayan çocuklarla biz bir yere varamayız.

HER YAPTIĞIMIZ SOSYAL TESİSİN AÇILIŞI DAHİ YAPMADIK

Her yaptığımız sosyal tesisin açılışını dahi yapmadık. Bizim şuradaki mantığımız şu; bir iş yapıldıktan sonra millete hizmet ediyorsa en büyük reklam budur. Bir belediye başkanı olarak bana verilen görev şehirde yaşayan insanların hayat standartların daha yukarı çıkarmak. Bu benim asli vazifemdir. Farklı bir şey yaparsam açılışını yaparım. Sanat merkezini yaptığım yer Türkiye’ye örnek gösterilecek bir yer ve açılışını yaparım. Dülük Tabiat Parkı yaklaşık 4 milyon metrekare bir alan. Orayı bu nitelikte tutabilmek kolay değil. Türkiye’deki tabiat parklarının arsasında 1.sırada. Temizliğiyle, güveniyle bakımıyla bir numara. Bu durduk yere olmuyor, emekle oluyor. Orası artık Şehitkamil Belediyesi’nin değil Gaziantep’in malı, Gaziantep’e hizmet ediyor. Temmuz, ağustos ayında sadece Dülük Baba’ya giren insan sayısı 20 bin ile 30 bin arası. İlçe nüfusu” dedi.

BAŞARI DETAYDA GİZLİDİR

Ekibine güvendiğini dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Belediye ekibi olarak gönüllü çalışıyoruz. Başarı detayda gizlidir. En ince detayına kadar çalışırız ve alelacele proje yapmayız. Şu ana kadar yapmış olduğumuz projelerin en az proje süresi bir yıldır.12 ay projesine çalışmışızdır. Ama imalat safhasına geldiğimizde de en seri şeklinde onu yaparız. Eğer Şehitkamil Belediyesi’nde bir başarı varsa bu ekibin başarısı, eğer yanlış bir şey varsa onun sorumlusu benim. Hiçbir arkadaşımın sorumluğu yoktur. Hiç bir çalışma arkadaşıma meydanda bırakmam. Ekibime inanır ve güvenirim ama kontrolü de elden bırakmam.

İNSANIN GÖNÜL RIZASINI ALMADAN İŞ YAPMAK BENİM KİTABIMDA YAZMAZ

Hayatımda hiç keşkem olmadı. Bugün yaşanmıştır bitmiştir. Yarın yeni hedeflere nasıl koşarım öyle bakarım. Ama keşke benden önce kentsel dönüşüm ile ilgili hedef olarak Karşıyaka alınmasaydı. Çünkü Karşıyaka Gaziantep’in geçmişidir, kültürüdür, tarihidir. Karşıyaka gecekondu mahallesi değildir. Daha önce alınan karardan sonra kentsel dönüşüme burada devam ettik. Ama oradaki insanın gönül rızasını almadan iş yapmak benim kitabımda yazmaz. Şu ana kadar mahkemeleşmeden bu noktaya getirdik.

MEMNUN OLANLAR VAR OLMAYANLAR DA VAR

Türkiye’de başka bir modeli yaptık. Para verdik, aldığı para ile barınabilecek durumda değil. O zaman senden almış olduğu para ile buradan daha uzak bir yerde bir gecekondu yapacak orada hayatını devam edecek. O zaman benim kentsel dönüşüm yaptığım nerede kaldı. Biz TOKİ’ye dedik ki bize konut yap bu konutları satma garantisi veriyoruz. Seyrantepe’de 1800 konut yaptırdık. Bizim verdiğimiz para ile TOKİ’den çekilişsiz kurasız ev alma yetkisi verdik. Hem de katıyla beraber beğenmek üzere. Dedik ki senin evinin bedeli 200 bin TL, 3 tane ev alacaksın 360 bin TL. 200 bin TL’si götür yatır. Geri kalanını 15 sene kira öder gibi öde. Memnun olanlar var, olmayanlar da var.

İNANMADIĞIM BİR İŞİ YAPMAM

Karşıyaka bir bütün olarak planlanması lazım. Seçim geliyor, bir ucundan tut dediler ama inanmadığım bir işi yapmam. Benim derdim göstermelik iş yapmak değil. Öyle bir nitelik kazandıralım ki ondan sonraki mahallerde kendiliğinden müteahhitlerle dönüşebilsin. Kentsel dönüşüm yalnızca devlet eliyle yapılacak bir iş değil. Orayla ilgili hayallerim çok büyük. Keşke finansal kaynakları çözebilsem. Onun için orada ben şu anda seçime gidiyoruz popülist bir yaklaşımla orada bir planlama yapmadım. Keşke imkan olsa da ben orayı yeşil alan yapsam. Vatandaşımız uzamasıyla haklı. Orada bir eksiklik var. Ama vatandaşın üzerinden para kazanmak ile ilgili derdim yok. Ben oraya çok katlı bina yapmayı bile düşünmüyorum. Allah izin verirse hayallerim farklı.

ADAYIM VEYA ADAY DEĞİLİM DEMEK GİBİ BİR LÜKSÜM YOK

Partimizin ataması şeklinde bugün görevdeyiz. Yarın görevden de alınabiliriz veya devam denilir. Görevden kaçmak gibi bir lüksümüz yoktur. AK Parti, kurumsal yapısını dört dörtlük oturtmuş bir parti. AK Parti’nin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Şu anda adayım veya aday değilim demek gibi bir lüksüm yok. Çünkü benim karnem genel merkezin elinde var. Bu karnenin neticesinde alınacak karar çerçevesinde bize tamam ya da devam denilecektir ve AK Parti bu dönemde özellikle mevcut belediye başkanlarının müracaatlarını almadı. Onun değerlendirmesi bizim elimizdedir dedi. Hayırlısı neyse o olsun.

YENİLENMESENİZ YENİLİRSİNİZ

İnsanların umutları ve hedefleri mutlak surette olması gerek. Eğer benden sonrası tufan mantığıyla bakıyorsanız hiçbir şey üretmezsiniz. Bizim şu anda rutinlerin dışında en az üç tane projemizin ruhsatı alınmış, ihaleye çıkarılacak seviyeye gelmiş, projelerimiz hazır. Allah kısmet eder devam edersek biz hayata geçiririz. Genel merkez artık yeter derse olduğu gibi arkadaşlarımıza onu devrederiz. Arkadaşlarımız uygun görürlerse yaparlar uygun görmezse yapmazlar. Şehirler yaşayan varlıklar ve ihtiyaçları değişkenlik arz ediyor. Bu değişkenliği yakalamak adına adım adım kendimizi geliştirmemiz ve değiştirmemiz gerekiyor. Yenilenmeseniz yenilirsiniz. Kendinizi yenileyeceksiniz. Günün şartlarına göre yenileceksiniz. Ben iki seçim geçirdim. Bu iki seçim kampanyası içerisinde hiçbir rakibim hakkında bir tek söylenmiş negatif bir sözüm yoktur, olamaz da. Ben kendi yapacaklarımı ve kendimi ortaya koydum. Vatandaşımızın üstünde bir irade olamaz. Onun ötesinde Allah’ın dediği olacak. Bu seçim sonunda insanların birbirine karşı biraz daha nazik, kibar olmasında fayda var. Genel merkezimizin işaret ettiği kim ise ben ya da bir başkası olur. Başkası olan arkadaşımın da önüne düşüp sonuna kadar çalışmak benim asli görevimdir. İnsanların birbirine bakacak kapı bırakmasında fayda var. Tek talebim bu” dedi.

ÇETİN KARABIYIK

#

18 Kas 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.