Oğuzeli Belediyesi’ne bir ödül daha

TARİHİ Kentler Birliği tarafından düzenlenen Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda dereceye giren kültürel miras proje ödülleri, Antalya'da dağıtıldı. Oğuzeli Belediyesi Ezogelin- Barak Kültür Evi ve Kır Kahvesi Projesi' ile Yılın Proje Ödülü'ne layık görüldü.

Düzenlenen törende, Oğuzeli Belediyesi’nin ödülünü Başkan Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Asım Güzelbey’in elinden aldı. Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Oğuzeli’nin tanıtımı için çok önemli bir rol üstlenecek olan Ezogelin- Barak Kültür Evi ve Kır Kahvesi Projemiz ile Yılın Proje Ödülü'ne layık görüldük. Bu bizim için büyük bir gurur ve mutluluk" dedi.

Barak kültürel yapısı, doğal güzellikleri, organik mutfak ürünleri ve hala yaşantının içinde olan kerpiç evleri ile Oğuzeli ilçesi nostaljik kültür yolu ile alternatif turizm bölgesi olma adayı olduğunu dile getiren Kılıç, şöyle dedi:

"Güneydoğu bölgemizin Kültür ve turizm yönünden gelişiminde önemli rol üstelenecek kentimizin, sahip olduğu kırsal kültürün turizm yönünden geliştirilmeye ihtiyacı bulunmaktadır. Son yıllarda dünya turizminde tatilcilerin farklı arayışlarla ortaya çıkan alternatif turizm çeşitliliğine yeni bir destinasyon yaratacak bu bölgede Barak Kültürünün tüm yaşanmışlığının yanı sıra ilçemiz ile bütünleşen kerpiç evlerle alternatif turizm unsurunu içinde barındırmaktadır. Bu değerlerle ilçemiz gastroloji ve kırsal turizmin merkezi olmak için çalışmaktadır. Kırsal turizmde ise Barak Kültürü vazgeçilmez öğemizdir. Bu anlamda Barak kültürünü yeniden canlandırarak hayata geçirmek zorunluluğumuzdur. Yapılacak proje ile, bölgenin geleneksel köy mimarisinin, kerpiç Barak Evleri’nin korunması, gelecek nesillere aktarılması, kerpiç yapı ustalarının mesleki devamlılığının sağlanması, kurulacak kerpiç üretim atölyesi ile geleneksel yapım tekniklerini öğrenmek isteyen mimar, restoratör ve teknikerlere uygulama eğitimlerinin verileceği bir atölyenin oluşturulması; hakkında türküler yakılmış Ezogelin Köyü’nün kırsal turizme açılması hedeflenmektedir."

#

16 Kas 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.