Helin’in tek hayali iyileşip okula gitmek

Gaziantep’te yaşayan 14 yaşındaki Helin, kronik akciğer yetmezliği nedeniyle 6 yıldır solunum cihazına bağlı yaşıyor. Helin’in iyileşip hayallerine kavuşması için ise akciğer nakli gerekiyor.

Şehitkamil ilçesi Selimiye Mahallesi'nde yaşayan Mehmet-Zeynep Dündar çifti, 14 yaşındaki kızlarının sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiriyor. Doğuştan öksürük şikayeti ile başlayan ve kronik akciğer rahatsızlığı teşhisi konulan Helin’in hayata tekrar dönmesi ve cihazlara bağımlılıktan kurtulması için akciğer nakli olması gerektiği ifade edildi. 2012 yılından bu yana evinde cihaza bağlı olarak yaşamını sürdüren Helin’in ailesi, çocuklarının tedavisi için devlet yetkilileri ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Tek hayali okumak

Hastalığı nedeniyle yaşıtları gibi okula gidemeyen ve cihaza bağlı yaşayan Helin, tek hayalinin iyileşip okula gitmek olduğunu belirtti. İleride hemşire olmak istediğini söyleyen Helin Dündar, "Ben de artık iyileşip okula gitmek istiyorum. Arkadaşlarımın hepsi okula gidiyor. Benim akciğer nakli olmam lazımmış. Bunun için ban yardım etmelerini istiyorum” dedi.

İnşaat işçisi olan ve kızının rahatsızlığı nedeniyle sürekli çalışamadığını ifade eden baba Mehmet Dündar, "Sürekli hastaneye gitmemiz gerektiğinden düzenli çalışamıyorum. Ayın bir haftası ancak evde olabiliyoruz. Geriye kalan 20 gün hastanedeyiz. Sürekli hastanedeyiz ama aldığımız tedavi bir işe yaramadı. Kızımın akciğer nakli olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Kızım okula gidenleri görünce üzülüyor”

Baba Mehmet Dündar, kızını balkona çıkardığı zaman okula giden çocukları görünce üzüldüğünü ifade etti. Dündar, çocuğunun en büyük istediğinin okumak olduğunu anlatarak, “Kızım 2 yıl okula gidebildi 2 yılın ardından makinelere bağlı olduğu için şu anda gidemiyor. Ben Bakanlarımızdan büyüklerimizden maddi manevi yardım istiyoruz. Çocuğumun en büyük isteği okumaktı. Kızım çok üzülüyor. Özellikle balkona çıkardığım zaman çocukların okula gittiğini görüyor. Bize ‘ben ne zaman gideceğim' diye soruyor ve çok üzülüyor” diye konuştu.

Kızının bir an önce iyileşmesini isteyen anne Zeynep Dündar da yetkililerden kızının tedavisi için yardım beklediğini belirtti.

#

15 Kas 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.