Sistem değişmeli

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Filiz, AY Medya Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ay’ı ziyaret etti. Filiz; ekonomiden, eğitime Gaziantep ve ülke gündemini değerlendirdi. Özellikle eğitimin hem Gaziantep’in hem de Türkiye’nin en önemli sorunu olduğunun altını çizen Filiz, “Nitelikli insanları yetiştirmenin bir aracı var o da eğitim. Ülke kalkınacaksa ancak ve ancak nitelikli yetişmiş nesillerle olabilir. Onun için eğitim sistemimiz yeniden ele alınmalı” dedi.

HEM YURT İÇİNDE HEM YURT DIŞINDA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Akademik hayatının 43 yıl boyunca sürdüğünü söyleyen İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Filiz, “1975 yılında ODTÜ’ye bağlı Gaziantep Mühendislik Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladım. 1 Kasım 2017 tarihinde de yaş akdinden emekli oldum. Yaklaşık 43 yıllık bir eğitim öğretim hayatım var. İYİ Parti’nin ortaya çıkışı ile bende İYİ Parti saflarında siyasete atıldım. 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili seçildim. Hayatımın belirli bir döneminde milletvekili olarak devletime hizmet edeceğim. Akademik hayattan siyasete geçtik ama devletimize, milletimize hizmet devam edecek. Özellikle eğitim öğretimde, sanayileşme de çalışmalar yapacağız. Ben Avrupa Birliği uyum komisyonu üyesiyim. Avrupa Parlamenter Meclisi üyesiyim. Dolayısıyla hem yurt içinde hem yurt dışında ülkemiz için ne yapmamız gerekiyorsa bunları yapacağız” dedi.

ÇOK ÇALIŞKAN BİR İNSANIM

Yeni dönemde neler yapacakları ile ilgili de konuşan Filiz, “Ben çok çalışkan bir insanım. Çalışmaya hızla devam edeceğim. Kendime has özelliklerim var. İnşallah siyasette doğruluğu, siyasette dürüstlüğü, inşallah etrafımıza göstermiş olacağız” diye konuştu.

EĞİTİM SİSTEMİMİZ YENİDEN ELE ALINMALI

Gaziantep’teki eğitim durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Filiz, “Eğitim hem Gaziantep’in hem de Türkiye’nin en önemli sorunu. Nitelikli insanları yetiştirmenin bir aracı var o da eğitim. Ülke kalkınacaksa ancak ve ancak nitelikli yetişmiş nesillerle olabilir. Onun için eğitim sistemimiz yeniden ele alınmalı, gençlerimizi ayakları üzerinde durabilen, kendine güvenen, bilim ve teknoloji yaratabilen, mevcut bilim ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, soran, sorgulayan nesiller yetiştirmek zorundayız. Ülkenin kalkınması ancak bununla sağlanabilir. Liyakat esastır. İşi ehline veriniz anlayışı ülkede hakim kılınacaksa ülkenin ehliyetli insanlara ihtiyaca var. Ülkenin nitelikli, çalışkan insanlara ihtiyacı var. Türk eğitim sistemi gençlerimizi bu şekilde yetiştirecek şekilde yeniden düzenlenmeli diye düşünüyorum. Şimdi bizim gençlerimiz okuduğunu anlamakta zorluk çekiyorlar. Pisa sonuçlarını bilirsiniz. Önceki yıllarda yapılan çalışmalarda ülkemiz gençlerinin okuduğunu anlamada 70 ülke içerisinde 60.sırada olduğu açık ortada. Dolayısıyla ilk önce gençlerimizin okuduğunu anlamaları gerekiyor. Bu çok önemli bir noktadır. Bizim eğitimimize bakarsanız öğrencilerimizin bir elinde kalem, bir elinde silgi. Yazar siler, yazar siler. Bu alışkanlığı ortadan kaldırmamız lazım. Toplumun bütün kesimleri içinde, öğrencilerimiz için de ilk defada doğru yapmak, öğrencilerimizi daha henüz yazmaya problemi çözmeye başlamadan önce soruyu okumayı, metni okumayı, anlamayı öğrenmemiz lazım. Dolayısıyla nasıl olsa silerim yanlış yapabilirim anlayışının ortadan kaldırılması ben bunu ilk defada doğru yaparım anlayışı. Eğer bunu temin edemezsek biz bugün yaşadığımız bir çok sorunun yaşamaya devam ederiz. Hadi yapalım sonra düzeltiriz sonra yeniden yanlış yaparsınız harcadığınız para devletin parasıdır, harcadığınız enerji milletin enerjisidir. Maalesef ezberci bir toplumuz.

GENÇLERİMİZE HEYECAN VERMEMİZ GEREK

Gençlerimize heyecan vermemiz gerek böyle üniversiteye geldiğinde hayattan bıkmış sınavlara gire gire yorulmuş enerjisini tüketmiş gençler değil, hem çocukluğunu yaşayacak, hem öğrenciliğini yaşayacak hem de öğrenecek. Bu esası getirmediğimiz takdirde hangi sistem olursa olsun hangi parti iktidarda olursa olsun çözüm yoktur. Eğitim sisteminin değişmesi gerekir. Bu müfredatlar yeniden gözden geçirilmeli. 7-8 yaşında çocukları problem çözmeye yönelten bir eğitim sistemimiz var. Çocuk problemi anlamıyor, okuduğunu anlamıyor ki soruyu çözsün. Hedeflerin iyi konulması lazım” dedi.

POSTU DELDİRMEYİN

Gaziantep’in ekonomisine değinen Filiz, “Bu kurdaki artışlar sanayiciyi elbette etkilemiştir. Faizlerdeki artış Merkez Bankası’nın en son yaptığı artış 6.25 puan yani 17,75’den 24’e çıktı faiz. Bu sanayicileri etkilemiştir. Sanayici arkadaşlara ben hep rahmetli Süleyman Demirel’in bir sözü var onu söylerim ‘Postu deldirmeyin!’ Yani yaşamaya, faaliyetlerinizi devam ettirmeye bakın. Onların söylediği şey şu: ‘Biz bunların altından kalkabiliriz. Biraz sıkıntıya gireriz ama şu anda en fazla ihtiyacımız olan şey güven biz yarın ne olacak? Ondan endişeliyiz. Etrafımıza güvenemiyoruz. Bu güvensizlik ekonomik durumu da çok kötü yönde etkiliyor’ diyorlar. Bizim hem yurt içi hem yurt dışı yatırımcılara güven vermemiz şarttır. Bu olmadığı takdirde bu sıkıntılarımız devam edecek. Herkesin bildiği gibi bu ülkede israf ekonomisi hat safhada. Yani israf ekonomisinden üretim ekonomisine geçmek zaruriyeti vardır. Bunu biz seçim propagandalarında da anlattık. Üretimi artırmak gerekir. Yani üretimi çok ucuza yapmadığınız sürece ihracatımız her zaman ithalatımızın altında. Ağustos ayı itibariyle yani 2 milyar doların üzerinde yine bütçe açığımız var. Yani ihracatımız ithalatımızdan 2,3 milyar daha az. Bu şu demek küçük bir aile olarak düşünürseniz bu ailenin giderleri gelirlerinden daha fazla” diye konuştu.

ÇETİN KARABIYIK

#

21 Eyl 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 73.581 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.