Büyükşehir, çocukların hayatına dokunmaya devam ediyor

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Eski Adliye Binası, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra yaz aylarında çocukların cıvıl cıvıl sesleriyle rengârenk bir atmosfere bürünüyor.

Yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen çocuklar, adeta kurslara koşuyor. Uzman ekip yönetiminde çocukların yeteneklerini açığa çıkartan çeşitli kurslar, çocukları hem eğlendiriyor, hem bilgilendiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Çocuk Sanat Merkezi’nde ücretsiz yaz kursları başladı. İki farklı kurdan oluşan kurslar, çocuklardan yoğun ilgi görüyor. 7-16 yaş grubu tüm çocuklar; Resim, Seramik, Tasarım, Mozaik, Drama, Ebru, El Sanatları ve Yöresel Halkoyunlarının yanı sıra Gitar, Keman, Bağlama ve Org dalında müzik enstrümanları kurslarına katılarak yaz tatilini verimli geçiriyor.

Aynı zamanda merkezde verilen kültür ve sanat eğitimleri, çocuklara grup becerileri kazandırarak çocuğun sosyalleşmesine, kendini ifade edebilme becerisini ve yaratıcılığını geliştirmesine katkı sunuyor, onların bilişsel gelişimiyle soyut düşünmesine fırsat veriyor. Çocukları kültür ve sanatla buluşturan merkez, çocukların sanat eşliğinde arkadaşlarıyla daha kolay iletişim kurabilmesinin yanı sıra okuma, soyut düşünme yeteneklerini kapsayan bilişsel becerilerinin gelişmesini destekliyor. Birinci kur programına katılan çocuklar, yaz tatilini çok verimli geçirdiklerini belirterek, “Burada hem eğleniyoruz hem bilgileniyoruz, kurslarla kendi yeteneğimizi keşfediyoruz, eğitmenlerimiz bizlere çok yardımcı oluyor. Bizlere bu fırsatı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz" dedi.

500 öğrencinin katıldığı yaz kurslarının birinci kur programı 27 Temmuzda sona erecek.

#

19 Tem 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 72.997 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.