Ölüyoruz!

Gaziantep’te 2018 yılının ilk 4 ayında meydana gelen trafik kazalarında 19 kişi hayatını kaybetmişti. Hava sıcaklıkların artmasıyla birlikte mayıs ve haziran ayı içerisinde meydana gelen trafik kazalarında 13 kişi hayatını kaybetti. Yılın ilk 6 ayında Gaziantep’te toplam 32 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer hava sıcaklığının arttığı şu günlerde sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

2 AYDA 13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Haziran - Mayıs aylarında meydana gelen 546 trafik kazasında 13 kişinin hayatını kaybettiği, 1002 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Meydana gelen trafik kazalarının büyük çoğunluğu sürücülerin; araç hızını, yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamasından kaynaklanıyor. Kentte Haziran ve Mayıs aylarında meydana gelen 1127 trafik kazasının 581 her ne kadar maddi hasarla sonuçlansa da, 546 kazada ölüm ve yaralanmalarla sonuçlandı. Bu kazalarda 13 kişi yaşamını yitirdi, 1002 kişi de yaralandı.

HER AY ORTALAMA 531 KAZA OLUYOR

Gaziantep’te ortalama her ay 531 trafik kazası meydana geliyor. Meydana gelen trafik kazlarının büyük çoğunluğu araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamaktan kaynaklanıyor. Kentte meydana gelen trafik kazlarında her ay ortalama 5 kişi yaşamını yitirirken, yaklaşık 410 kişi de yaralanıyor. Ayrıca meydana gelen kazalarda binlerce TL’lik de maddi hasarlar oluşuyor.

GAZİANTEP 16. SIRADA YER ALIYOR

Emniyetin verilerine göre kazaların büyük kısmı sürücü kusurlarından kaynaklanıyor. Kaza nedenleri arasında aracın hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmama, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama, kırmızı ışık ve şerit ihlali, aşırı hız, alkollü araç kullanma ve dönüş kurallarına uymama ilk sıraları alıyor. Gaziantep trafik kazlarının en yoğun olarak yaşandığı illerden birisi olarak dikkat çekiyor. Gaziantep, en çok trafik kazalarının yaşandığı iller sıralamasında 16. sırada yer alıyor.

GEÇEN YIL 86 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Gaziantep’te 2017 yılında 3 bin 511 ölüm ve yaramalı, 3 bin 465 maddi hasarlı kaza meydana gelmişti. Kazalarda 86 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 910 kişi de yaralanmıştı.

DAHA DİKKATLİ OLALIM

Yetkililer hava sıcaklıklarının arttığı şu günlerde özellikle sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ÇETİN KARABIYIK

#

18 Tem 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.