FERAY İçin Adalet İstiyoruz

Mersin'de üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin'i kasten öldürmekten tutuklu yargılanan katil zanlısı polis Fatih Burak Aykul’un yargılanmasına perşembe günü devam ediliyor. Cinayeti kasten ve planlı olarak işleyen, bu nedenle az bir ceza ile kurtulmak içinde bilinçli olarak delilleri karartan ve yok eden katil zanlısı Aykul’un bu planı geçtiğimiz ay Adli Tıp Kurumundan gelen son rapor ile çürümüştü.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına 19 Temmuz Perşembe günü devam edilecek. Cinayeti büyük ölçüde aydınlatan rapor geçtiğimiz ay İstanbul Adli Tıp Kurumundan mahkemeye ulaştı. Mahkemenin savcısı izinde olması ve bazı eksiklerin giderilmesi için mahkeme heyeti duruşmayı 19 Temmuza ertelemişti. Haziran ayında yapılan duruşmada maktul Feray Şahin'in avukatı Özgür Akdağ, gelen son rapor ile sanığın, davanın başından beri yalan söylediği, delileri karattığı raporla birkez daha kanıtlandığını, uzaktan atış ile Feray’ın öldürüldüğünün belirlendiğini söyleyerek,

“Rapora bizim daha önceki savunmalarımızı destekler mahiyettedir. Söz konusu atışın uzak mesafeden atış olduğu raporla belirtilmektedir. Buda sanığın silahı kurtarmak için hareket ettiği yönündeki savunmasını çürütmektedir. Ayrıca maktulenin yapılan tırnak arası incelemesinde sanığa ait DNA bulunduğu belirtilmiştir. Sanığın savunmalarında maktule ile herhangi bir fiziki temastan bahsedilmediği halde tırnak arasında DNA bulunması savunmasını çürütmüştür. Buda Feray’ın direndiğini göstermektedir" dedi.

Feray’ın avukatlarından Av. Okan Şahin sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını, tutukluluk halinin devamını talep etti. Yine Av. Sevim Küçük’te sanığın hem cinsel saldırı suçundan, hem de adam öldürme suçlarından en ağır şekilde cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etmişlerdi.

Katilin avukatı ise aleyhte olan hususları kabul etmediklerini ifade ettikten sonra, mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 19 Temmuz 2018 Perşembe gününe ertelemişti.

FERAY İÇİN ADALET İSTİYORUZ

Feray Şahin’in babası gazeteci Bekir ve annesi Aysel Şahin, genç yaşta üniversite son sınıf öğrencisi mimar adayı kızlarını katleden katilin en ağır şekilde cezalandırılarak kanının yerde kalmamasını, bu nedenle Feray için adalet istediklerini söyledi. Şahin ailesi, verilecek cezanın örnek bir ceza olmasını ve bir deha böyle gencecik kızların katledilmemesini önüne geçecek ağırlaştırılmış müebbet ceza olmasını arzu ettiklerini söyledi.

OLAY

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde 19 Eylül'de üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin, evinde silahla vurularak hayatını kaybetmiş, olay yerine giden polis ekiplerince katil zanlısı polis memuru Fatih Burak A., sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Katil zanlısı kasten öldürmekten o günden buyana tutuklu yargılanıyor.

Öte yandan İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan da olayla ilgili gelen raporda üniversite öğrencisi Feray'ın cinayete kurban gittiği kesinleşti. Tutuklu yargılanan polis memuru genç kızı uzaktan vurduğu ortaya çıktı. Haber Merkezi

#

17 Tem 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.