Ben yandım başkaları yanmasın

F.D. 43 yaşında ve bir 6 çocuğu olan bir anne. 6 çocuğundan bir tanesi gözbebeği olan 15 yaşında kızı E.D.’nin yaşadıklarını başka ailelerin yaşamamasını istiyor. Abisinin çalıştığı lokantada garson olarak çalışan Suriye uyruklu A.M.C. (28) ile nişanlanan ve evlilik hayalleri kuran E.D.’nin evleneceği adamın 2 evli olduğu üstene üstlük bir de 4 çocuğu olduğunu öğrendi. Ailesi bu durum karşısında nişanı hemen attı ancak A.M.C., E.D’den vazgeçmedi. E.D.’yi uyuşturucuya alıştırdı ve iddiaya göre kaçırdı. E.D.’nin ailesi şikayetçi oldu. Polis E.D.’yi buldu ve devlet koruması altına aldı. Gözü yaşlı anne F.D., kızının baskı altında olduğunu belirterek, “O benim kuzum, bebeğim hata yapmış olabilir evine dönsün. En çok istediğim şey okuluna devam etsin. Henüz kızım hiçbir şeyin farkında değil. En azından okursa büyüdüğünde daha doğru kararlar alabilir” diye konuştu.

2 EŞİ 4 TANE DE ÇOCUĞU VARMIŞ

6 çocuğu olduğunu söyleyen anne F.D., “Kızım abisinin arkadaşı olan A.M.C. ile tanışmış ve anlaşmışlar. A.M.C.’nin ailesi gelip kızımızı istedi, bizde kızımızı verdik. Daha sonrasında çocuğu araştırdığımızda evli olduğunu hatta 2 eşi ve 4 tane de çocuğu varmış. Daha da kötüsü madde bağımlısı olduğunu öğrendik. Hemen nişanı attık.”

KIZIMI KAÇIRMAKLA TEHDİT ETTİLER

Nişanı attıktan sonra erkek tarafının kendilerine şiddet uygulamaya başladığını söyleyen F.D., “Bu olaydan sonra bizi dövmeye kalktılar. Bizi ‘Nişanı atarsanız kızınızı kaçırırız.’ ‘Allah bizim ciğerimizi yaktı. Allah sizin de ciğerinizi yaksın’ diyerek tehdit ettiler.”

BAŞ AĞIRISI HAPI DİYEREK UYUŞTURUCU VERMİŞ

Anne F.D., “A.M.C. kızımla görüştükleri süre içerisinde evimize de gelip gidiyordu. Bu sırada kızımın baş ağrısı olduğu zamanlarda kızıma ağrı kesici diye uyuşturucu haplar vermeye başlamış.”

KIZI ANNESİNE İŞKENCE YAPMAYA BAŞLADI

Kızının uyuşturucuya alışmasının ardından evde terör estirdiğini belirten anne F.D. “Kızım madde bağımlısı olduktan sonra bize karşı tavırları değişmeye başladı. Hırçınlaştı. Evde babasıyla, abisiyle, kardeşiyle sürekli kavga ediyordu. Beni döverek hastanelik etti.”

KIZIM EVDEN KAÇTI

Yaşanan bu olayların ardından kızını evden kaçtığını söyleyen anne, “Kızımı aramadığımız yer kalmadı. Polise gidip şikayetçi olduk. Polis kızımı A.M.C. ile birlikte yakaladı.”

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kızının şu anda yatılı bölge okulunda devlet korumasında olduğunu belirten anne F.D., “Kızım şu anda bu durumlardan etkilendiği için bizimle görüşmek istemiyor. Kızım ifadesinde kendisine işkence yaptığımızı ve o yüzden evine dönmek istemediğini söylemiş. Kızıma kesinlikle işkenceyi bırakın bir tokat bile atmadım. Çocuğum şu anda korktuğu için bunları söylüyor” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

SÖZDE KIZIM HAMİLEYMİŞ

A.M.C’nin kendilerinden şikayetçi olduğunu söyleyen anne, “Kızım sözde hamileymiş. Bizde kızımı döve döve çocuğunu düşürmüşüz. Biz kızımıza işkence yapmışız. Bu yüzden karşı tarafta bizden şikayetçi oldu. Böyle bir durum yok. Kesinlikle yalan söylüyorlar. Yetkililer bunun doğru olup olmadığını raporla ispatlayabilirler. Bu belirsizliği bir an önce ortadan kaldırsınlar.”

ANNELERE NASİHATTA BULUNDU

Annelerin özellikle kız çocuklarına iyi davranmaları tavsiyesinde bulunan anne F.D., “Anneler kız çocuklarını yanlarından ayırmasınlar. Kızımın ben yeniden evine ve okuluna dönmesini istiyorum. Yetkililerden çocuğumun okula dönmesi için destek istiyorum” dedi.

CEZAEVİNE GİRMESİNİ İSTİYORUM

Kızını bu duruma düşüren A.M.C’nin cezaevine girmesini isteyen anne, “Ben yandım en azından başka anneler yanmasın” diyerek haykırdı.

HASTALIKLARIM ARTTI

Yaşadıklarından sonra hastalıklarının arttığını söyleyen anne F.D, “Bende şeker, tansiyon ve astım hastalıklarım vardı. Bu olaylardan sonra hastalıklarımda daha da ilerleme oldu. Hemen hemen her gün hastaneye gelip gidiyorum.”

ÇETİN KARABIYIK

#

16 Tem 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 72.997 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.