Dış Ticarette Sahtecilik ve Dolandırıcılığa Karşı Önlemler

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, “İhracat Akademisi Projesi” kapsamında, “Dış Ticarette Sahtecilik ve Dolandırıcılığa Karşı Önlemler” eğitimi düzenlendi.

GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) gerçekleştirilen eğitimde, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Bankacılık Komisyonu üyesi ve aynı zamanda, İstanbul Ticaret Mahkemeleri ICC Bilirkişisi ve ICC Uluslararası Akreditifler Uzmanı Abdurrahman Özalp tarafından katılımcılara sunum yapıldı.

Özalp, firma temsilcilerinin katıldığı eğitimin birinci oturumunda, sahtecilik ve dolandırıcılık, alıcıların kayıpları, satıcıların kayıpları, kayıpların önlenmesi, ikinci oturumda da, sahtecilik ve dolandırıcılık alanları, dış ticaret teknikleri bazında sahtecilik ve dolandırıcılık olayları, peşin işlemler, açık hesap işlemleri, belge tahsil, genel akreditif, vadeli akreditif, devredilebilir akreditif, fatura proforma, temlik, swift, Letter of Indeminity (LOI), kurye, navlun komisyoncularının düzenlediği taşıma belgeleri, konşimento, charter party, gözetim belgesi, adres ve diğer sahtecilik ve dolandırıcılık konularında bilgi verdi.

Eğitimin son bölümünde ise sahteciliğe karşı genel ve dış ticaret teknikleri noktasında bilgiler veren Özalp, katılımcıların sorularını da cevapladı.

#

25 Haz 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.