Türkler yaptı Avrupa'yı korku sardı!

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'nin Balkanlardaki 'yumuşak gücünü' mercek altına alan bir haberi dünyaya servis etti. Dört ülkedeki Türk yatırımlarını da fotoğraflayan ajans, AB liderlerinin Balkan ülkeleriyle apar topar zirve düzenlemesine dikkat çekiyor.

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'nin Balkanlardaki 'yumuşak gücünü' mercek altına alan bir haberi dünyaya servis etti. Dört ülkedeki Türk yatırımlarını da fotoğraflayan ajans, AB liderlerinin Balkan ülkeleriyle apar topar zirve düzenlemesine dikkat çekiyor. Kosova'da inşa edilen otoyol... Sırbistan’ın Krupanj kasabasının belediye başkanı Ivan Isailovic, önümüzdeki hafta yatırımcı bulmak için Münih ya da Paris’e değil, İstanbul’a gidecek.

(Kosova'daki otoyolun maliyeti yaklaşık 2 milyar dolar) Bir Türk şirketi, tekstil fabrikası açtığı Krupanj’da 300 kişiye istihdam sağladı. (Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki en yüksek gökdelenler, Türk şirketine ait.) Isailovic, "İyi yatırımcılar, devlet desteği bile istemediler" diyor. (Üsküp Uluslararası Havalimanı'nda bekleyen bir Türk Havayolları uçağı...)Isailovic gibi insanların artışı, AB’yi endişelendiriyor.

(Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Balkanlarda hayli etkin. TİKA'nın Bosna Hersek'te restore ettiği bir tarihi cami.)Avrupalı yetkililer, Rusya’nın etkisinin ardından Türkiye’nin bölgede artan yumuşak gücünden korkuyor. Sırbistan Ticaret Odası Başkanı Marko Cadez, "Türk yatırımcılar Batılı ülkelerin aksine az gelişmiş bölgelere gidiyor" diyerek, Avrupa ülkelerinin kendilerini göz ardı ettiğini belirtiyor.

#

19 May 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 72.997 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.