Polonya-Türkiye dostluk birliği kuruldu

ROTARY Inter-Country Committees (ICC) programı kapsamında Antalya Belek’te düzenlenen imza töreni ile Polonya-Türkiye Dostluk Birliği kuruldu.

Uluslararası Rotary Başkanı Temsilcisi Patrick Coleman, Inter-Country Committees (ICC) Başkanı Andrzej Ludek, UR. 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Ünlü, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü üyelerinden Guvernör Yardımcısı Ferit Binzet ve Gdansk Centrum RC. Başkanı Hasan Çiftçi’nin imza attıkları protokol ile Polonya-Türkiye Dostluk Birliği resmen kurulmuş oldu.


Rotary’nin ülkeler arası komitelerinden biri olan Inter-Country Committees (ICC) ile iki ülke arasındaki dostlukların daha fazla gelişeceğine dikkat çeken UR. 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Ünlü, sadece Rotary’nin değil, Türkiye’nin de birçok alanda imzalanan bu anlaşma kapsamında yeni projeler hazırlayarak birçok alanda ülkeler arasındaki bağların güçlenmesine katkı sağlayacağını belirterek, "Polonya adına komitenin temsilciliğini aynı zamanda bir Türk vatandaşı olan Gdansk Centrum RC. Başkanı Hasan Çiftçi’nin yapması bizleri son derece mutlu etmiştir. UR 2430 Bölge Federasyonu adına bu komitede ülkemiz adına görev yapacak olan Adıyaman nemrut Rotary Kulübü üyelerinden Guvernör Yardımcımız Ferit Binzet’in önderliğinde iki ülke arasında kurulacak olan dostluk ilişkilerinin güzel projelere dönüşeceğine inanıyorum. Ben her iki ülkenin temsilcilerine konuklarımız ve Türk Rotary’si adına teşekkür ediyor başarılar diliyorum" dedi.


Dünya barışı ve ülkeler arası dostlukların geliştirilmesi için kurulan komitelerin büyük bir önem taşıdığını belirten Inter-Country Committees (ICC) Başkanı Andrzej Ludek;öBugün gerçekleştirdiğimiz imza töreni ile Polonya - Türkiye Dostluk Birliği resmen kurulmuş oldu. Her iki ülke adına görev yapacak olan başkanlarımız Hasan Çiftçi ve Ferit Binzet’in de birer Türk vatandaşı olması fark yaratacak projelere dönüşerek insanlık adına çok faydalı olacağına inanıyor, başarılar diliyorum" dedi.


Uluslararası Rotary Inter-Country Committees (ICC) programı kapsamında kurulan Polonya-Türkiye Dostluk Birliği Ülke Temsilcileri Gdansk Centrum RC. Başkanı Hasan Çiftçi ve Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü üyelerinden Guvernör Yardımcısı Ferit Binzet ise iki ülke arasında sosyal kültürel ilişkilerin yanı sıra ticari ve ekonomik alanlarda da geliştirilecek proje ve bağlantılarla güçleneceğini söyledi.

#

19 May 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.