Gaziantep'te FETÖCÜ mahrem imamının cezası kesildi!

Gaziantep'te FETÖ/PDY'ye ilişkin davada, askerlerden sorumlu "mahrem imam" olduğu iddiasıyla yargılanan eski öğretmen, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık İbrahim Arıcı ile avukatı katıldı.

Duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistesi (SEGBİS) ile bağlanarak tanıklık yapan K.K, sanıkla bir dönem aynı evde kaldığını belirtti.

Sanığın öğretmen olduğunu dile getiren K.K, "FETÖ yapısı içerisinde öğretmenler askerlerden sorumlu kişilerdir. Askerlere de 'öğrenci' denir. Ben kendisine iki öğrenci devrettim." diye konuştu.

Tanık Ş.S. de sanığın "Erdal" kod isimini kullandığını ifade ederek, şunları anlattı:

"Örgüt abilerinden gelen mesajlar bize aktarılır, daha sonra birebir görüşmelere geçilirdi. Bu görüşmede bize bağlı olan askerlerin çetelesini aktarırdık. Benim kod adım 'Bünyamin' idi. Benim sorumlu olduğum 6 kişi vardı. Sanığın kaç kişiden sorumlu olduğunu bilemem. Bunu kendisi ve üstümüz olan Nahit bilir. Toplantılarda genelde tedbirlerle ilgili konular konuşulurdu. Biz yine 15 Temmuz darbe girişiminden 4-5 gün önce toplandık. Bu toplantıda darbeyle ilgili bir şey konuşulmadı. Mahrem imamlarla, büfeye ve restorana gittiğimizde oradaki telefonu kullanıp irtibat kuruyorduk. Nahit ile tabletle görüşüyorduk, 'TicToc' diye bir program üzerinden. Toplantılarda bir hafta sonraki görüşme tarihi belirlenirdi."

Sanık Arıcı ise atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tanıkları tanımadığını, iftira attıklarını öne sürdü.

Cumhuriyet Savcısı Berekat Aksoy, sanığın örgütün "askeri mahrem yapılanmasında" yer aldığını, astsubay ve uzman erbaşlardan sorumlu olduğunu ve örgüt mensuplarını eğittiğini belirterek, cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığa "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası vererek, tutukluluğunun devamına hükmetti.

#

19 Mar 2018 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 72.997 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.