Dünyada ikinci kez rastlanan vaka doktorları bile şaşırttı

OMÜ'de böbrekten çıkarılan dev kitle dünyada görülen ikinci vaka olarak literatüre geçti. Dünyada ikinci kez Samsun'da rastlanan böbrek kötü huylu tümörü türü olan 'miksofibrosarkoma' doktorları şaşırttı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde böbrekten çıkarılan 20 santim boyutundaki kitle, dünyada böbrekte ikinci kez rastlanan kötü huylu tümör (miksofibrosarkom) olarak literatüre geçti.

Samsun'da 62 yaşında erkek hasta sol yan ağrısı ve karın şişliği şikayetleri ile OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Kliniğine başvurdu. Hastanın yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda böbreğinde 20 santim boyutunda tümör tespit edildi. Başarılı bir ameliyatla çıkarılan kitlenin patoloji sonucu miksofibrosarkom olarak saptandı. Normalde kol ve bacaktaki yumuşak dokulardan kaynaklanan bu tümör türünün böbrekte görülmesine oldukça şaşırdıklarını belirten OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkan Reşorlu, olgularını 2015 yılında İspanya’da görülen vakanın ardından dünyada görülen ikinci vaka olarak ürolojinin prestijli dergilerinden birinde yayınlattıklarını belirtti.

#

04 Kas 2017 - 00:00 - Sağlık

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 67.182 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.