Tramvay duraklarının birleştirilmesi yolcu kapasitesini arttırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki Gaziulaş tarafından işletilen tramvaylardaki durakların büyütülmesi ve vagonların arttırılması yolcu kapasitesini arttırdı.

Raylı sistemde çalışan araçların dizili çalışabilir hale gelmesi ve durakların uzatılması neticesinde oluşan kapasite artışı sayesinde, ulaşımda tramvayı tercih eden yolcu sayısında artış meydana geldi. Yapılan çalışmalarla daha konforlu ulaşım imkânı oluşturulduğu da ifade edildi.
Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 20 'den fazla gerçekleşen yolcu artışının, hatta çıkan araç sayısındaki artışa paralel olarak devam etmesi bekleniyor. Gaziulaş yetkililerinin açıklamasına göre; geçen sene durak uzatımı öncesinde maksimum vagon araçla yapılan seferler, bu yıl 38 vagon ile yapılıyor. Bu sayede yolcu konforunda da iyileştirme sağlanması hedefleniyor.
Gaziulaş yetkilileri, 2018 yılı içerisinde hatta günlük çalışan vagon sayısının 40'ın üzerine çıkmasının planlandığını bildirdiler.

#

23 Eyl 2017 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 66.504 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.