Talip olduğum bir görev var

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez görevi bırakacak mısınız sorusuna cevap verdi. Mehmet Görmez, “O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir. “Bu makamdan sonra talip olduğum makam vardır o da ilimdir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez görevi bırakacak mısınız sorusuna cevap verdi. Mehmet Görmez, “O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir. “Bu makamdan sonra talip olduğum makam vardır o da ilimdir” dedi.

Gaziantepli Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez görevi bırakacağı yönündeki haberlerle ilgili ilk kez konuştu. Mehmet Görmez başkanlığı bırakacağının sinyalini verse de net olarak ‘ayrılıyorum’ demedi.

Diyanet tarafından hazırlanan FETÖ araştırması raporunun açıklandığı toplantıda gazeteciler Mehmet Görmez’e “görevden ayrılacak mısınız?’ sorusunu yöneltti.

NE EVET DEDİ NE HAYIR

İşte Mehmet Görmez’in verdiği kelimesi kelimesine şöyle oldu; “Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir makamdan sonra talip olduğum bir görev vardır, o da ilimdir. Hem aziz milletimizin hem de İslam dünyasının ilmi hayatına katkıda bulunmak için bir gayret içerisinde olacağım.”

NELER OLDU?

Hafta başında Mehmet Görmez’in görevinden alındığı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Erdoğan Katar dönüşünde Görmez’in görevden alınmadığını, kendisinin ayrılmak istediğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanının aktardığına göre Mehmet Görmez farklı bir görev talebinde bulunmuştu. Mehmet Görmez’in yerine Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun getirileceği söyleniyor.

HABER MERKEZİ

#

26 Tem 2017 - 00:00 - Yaşam

Son bir ayda gaziantepgunes.com sitesinde 72.997 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Güneş Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Güneş Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Güneş Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Güneş Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.